Animaatio

2D-animaatiota ja käsikirjoittamista

Tässä muutamia näytteitä vuosien varrella toteuttamistani animaatioista. Mukana on omaa hahmodesigniä sekä muiden piirrustuksiin perustuvia animaatioita.

Katso video
animaatio

Piirrossarjan pilotin animointi

Riggasin ja animoin piirrossarjan pilotin käsikirjoituksen ja kuvien pohjalta.

Katso jakso Tutustu
Animaatio

Instrumentariumin Someoptikko-kampanjan animointi

Animoin videon päälle lyhyitä piirrosanimaatioita.

Katso jakso Tutustu

2D-animaattori

Katso animaatiojakso

Pääosaamiseni on 2D-animaation parissa ja ennen kaikkea Moho (ent. Anime Studio) -nimisen ohjelmiston kanssa. Kyseinen tekniikka muistuttaa paperinukkien animointia, mutta digitaalisessa ympäristössä.

Kiinnostuin alun perin animaatiosta Tukholmassa elokuvasäveltäjäopintojeni yhteydessä 2010. Tapasin sattumalta muutamia animaatio-opiskelijoita ja huomasin, että animaatio kiehtoi minua todella paljon. Aloin opiskella sitä omatoimisesti. Vaikka ihastuin yli kaiken stopmotion-tekniikkaan, kärsivällisyyteni ei riittänyt sen harjoittamiseen.

Valitsemassani Moho-ohjelmistossa luodaan kaksiulotteiset nuket joita sitten animoidaan avainruutujen avulla. Nuket voivat olla joko vektorigrafiikkaa, mutta myös valokuvia. Tällä tavalla sillä voi tuottaa myös stop-motion-tekniikan näköistä animaatiota – ohjelma joustaa sopivasti monenlaiseen.

Haaveissa oma animaatiosarja

Kävin yhteen aikaan aina katsomassa elokuvateatterissa uudet animaatio-elokuvat. Tähän vaikutti opiskeluaikoina kiinnostus elokuvamusiikkiin, mutta animaatioissa oli jotakin fantasianomaista, jota ei löytynyt näytellyistä elokuvista. Animaatio oli kuin kuvitettua mielikuvitusta. Myös säveltäjän näkökulmasta animaatio on palkitsevaa, koska mielikuvitukselle on monesti näyteltyjä elokuvia enemmän enemmän tilaa.

Aloin itsekin opetella piirtämistä ja animaation perusteita. Halusin oppia animaation perusteet ja lisätä omia tarinankerronnanvälineitäni. Olin suuri Family Guy -sarjan fani ja tästä kumpusi yhä takaraivossa piilevä haave – tehdä joku päivä oma animaatiosarja. Musiikki ja sosiaalipsykologiset ilmiöt kiinnostavat minua. Nämä kaksi tulevat näkymään sarjassa vahvasti.

Kuva: Instrumentarium / Someoptikko-kampanja

Katso animaationäytteitä

Aiempia animaatiotöitä

  • Mertta Alakönni (2013), animaatiosarjan konseptipilotti
  • Doubtful Weasel -sketsi (2015), pehmolelun animointi videon päälle
  • Ananse the Spider (2016), lasten animaatiosarjan jakso
  • Instrumentariumin Someoptikko (2017), kampanjavideoiden piirrosanimaatioiden animointia

Työnäytteitä