videotuotanto

Monipuolista ja ketterää videotuotantoa

Pienen kaluston, tiimikoon ja käsikirjoituskokemuksen ansiosta pystyn tuottamaan elokuvallista laatua kustannustehokkaasti.

Suurenna video
videotuotanto

Henkilöhaastattelu ja luentotaltiointi

Areiopagi-verkkojulkaisu halusi tallentaa vierailevan luennoitsijan haastattelun ja seminaarikokonaisuuden.

Katso haastattelu Tutustu
videotuotanto

Sketsivideo tilauksesta

Käsikirjoitimme yhdessä asiakkaan kanssa työpaikoilla tapahtuvia kommunikaatiokatkoksia kolmeksi lyhyeksi sketsivideoksi.

Katso sarjan jakso
videotuotanto

Arjen sankari -sarjapilotti

Tuotin käsikirjoittamani mysteerisarjan pilotin. Sarjan päähenkilö herää tuntemattoman henkilön vierestä ja imeytyy mukaan salaperäisen Taikurin Hattu -järjestön puuhiin. Toteutuskonseptiksi valittiin komediallinen tyyli, jossa päähenkilö räppää kaiken tapahtuman.

Katso pilotti Tutustu
videotuotanto

Raklin “Green Homes”-striimin toteutus

Striimasimme Green Homesin ja Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n suurelle yleisölle suunnatun energiansäästöseminaarin.

Videotuotanto

Katso esimerkki
 • Blacmagic Pocket Cinema Camera (HD)
 • 2 x Hedler 1000W valaisin, sateenvarjo ja reflektori
 • Zoom H6-ääninauhuri, puomi+Rode-puikkomikki
 • 3 x Rode Wireless GO -sarjan langaton mikrofoni
 • Leikkausohjelmana Final Cut Pro X
 • Taidot: Kuvaus (teline ja olkarig), puomitus, FCP X ja ColorFinale Pro, äänen jälkituotanto, musiikkituotanto

Innostuin videotuotannosta elokuvamusiikkiopintojeni yhteydessä 2008. Elokuvakoululla näki paljon osaavia tekijöitä ja sieltä poiminkin matkaan ensimmäiset oppini. Myöhemmin hankin oman kuvauskaluston ja nyt minulla on yli viiden vuoden kokemus ammattimaisesta videotuotannosta. Aloitin lyhytelokuvatuotannosta, jonka jälkeen olen tehnyt myös erilaisia luentovideointeja ja striimaustoimintaa. Kokemukseni erityisesti komediallisena käsikirjoittajana auttaa videoprojektien suunnittelussa asiakkaan kanssa.

Teen nykyään useimmat videointityöt yhteistyössä kollegani Viivi Myllylän kanssa miu & mau -toiminimen alla. erikoistumme elokuvalliseen videointiin käyttämällä filmityyppistä kameraa ja värimäärittelyä. Tällä tavoin voimme tarjota tuotannoillemme uniikin ulkoasun. Olemme toteuttaneet videointeja ja striimauksia mm. Suomen Asianajajaliitolle ja Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:lle. Mobiili kalustomme on pienen kokonsa takia erityisen ketterä.

Käsikirjoittaminen osana videotuotantoa

Videon käsikirjoittamisvaihe on aivan yhtä tärkeä kuin sen tekninen toteutus. Moniosaamisen hyödyt korostuvatkin erityisesti projekteissa, joissa asiakas lähestyy jonkin abstraktin teeman kanssa ja se halutaan yhdessä kiteyttää ensin konkreettiseksi käsikirjoitukseksi tai tarinaksi.

Dialogitaitaja-projektissa asiakas lähestyi muutaman työpaikoilta poimitun haastavan kommunikaatiotilanteen kanssa. Nämä tilanteet haluttiin pukea sketsinomaiseen muotoon ja tuoda esille tilanteissa tapahtunut konflikti ja kommunikaatiotaitojen puute. Lopputuloksena syntyi kolme videota, joissa päädyttiin nostamaan valokeilaan tilanteiden toisen osapuolen kohtuuton reaktiovoimakkuus. “Kahvi loppu”-esimerkissä on yksi näistä tilanteista.

Eräässä toisessa hankkeessa taas haluttiin nostaa esiin tilanteita, joissa teknologian uutuus tai vaikeus saattoi muodostua välillä opettamisen esteeksi. Ideoimme asiakkaan kanssa neljä sketsiä, joissa jokaisessa eri alan opettaja on pienessä pulassa teknologian kanssa. Videot piti toteuttaa niin, että päähenkilö ei joudu pilkan kohteeksi vaan herättää ennemminkin myötätuntoa ja samaistumista.

Huumori on tosi vaikea laji. Sen takia ehkä sen suunnitteleminen onkin niin kutkuttavaa. Silloin kun jokin onnistuu, se on todella palkitsevaa.

Lue lisää käsikirjoittamisesta

Muita videotöitä

 • OTE-hanke (2014), teknologia-aiheisten opetusvideoiden ja sketsivideoiden kirjoittaminen ja tuottaminen asiakkaalle
 • Vieraat (2014), sarjakonseptipilotin kuvaus ja leikkaus improvisaatioryhmä Kolinalle
 • PUTKI (2015), lähes 10 sketsin kirjoittaminen, kuvaus ja leikkaus
 • Nordic Sounds (2017), usean kymmenen laulun videointi ja leikkaus e-kirjasivustoa varten
 • Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n webinaarin striimaus (2023)
 • Striimaus- ja videointitöitä Suomen Asianajajaliitolle (2022 ja 2023)

Case study

Liittouduimme näyttelijä Miska Kajanuksen kanssa ja aloitimme oman sketsisarjamme vuonna 2015. Julkaisimme sketsejä tiuhaan tahtiin sarjan omalle sivustolle. Sarjan lähtökohta oli kokeellisen komedian lisäksi saada alusta ja näkyvyyttä omalle tekemiselle. Miskalle näyttelijänä ja itselle videotuottajana ja käsikirjoittajana.

PUTKI-sarjan tuotantoaikana sarjassa ehtivät minun ja Miskan lisäksi vierailla  mm. Iida Niini Kaarina Vartia, Minttu Pietilä ja Pyry Äikää.

Katso sketsejä:

Treffit ilman valoja Karman laki Jari ja Minna - Snapchat

Työnäytteitä