Käsikirjoittaminen

Lemmikki-musikaali oli ensimmäinen musikaalikäsikirjoitukseni ja samalla myös pisin käsikirjoittamani näytelmä. Lemmikki sai ensi-iltansa Helsingin Kellariteatterilla vuonna 2015. Pääosissa näyttelivät ja lauloivat Oona Airola, Annamaria Karhulahti ja Annuliina Ikäheimo.

Katso musikaali Tutustu
Käsikirjoittaminen

Tuotimme ja käsikirjoitimme sketsisarjaa PUTKI-nimikkeen alla näyttelijä Miska Kajanuksen kanssa.

Katso sketsi Tutustu
Käsikirjoittaminen

Mitä tapahtui Gro Janovichille?

Ensimmäinen kokopitkä musikaalini valmistuu keväällä 2024, tavoitteena ensi-ilta keväällä 2025. Musikaalin päähenkilö Gro ei saa unta – häntä piinaa muisto lapsuuden Halloweenista. Gro sukeltaa kohti trauman ydintä hypnoositerapian avulla. Musikaali käsittelee uupumusta, vanhenemista ja oman menneisyyden hyväksymistä seikkailukomedian tyylikeinoin.

Käsikirjoittaja

Katso lemmikki-musikaali

Olen aina ollut kiinnostunut tarinoista ja voin tunnustaa olevani sarjojen ja elokuvien suurkuluttaja. Koronavuosina innostuin erityisesti draamakirjoittamisen tekniikoista. Kirjoitin aamuisin “Sata sivua”-nimisen harjoituskirjan harjoituksia läpi – voin vahvasti suositella! Olen todella kiinnostunut siitä, miksi ihmiset sanovat asioita ja mikä heitä ajaa tekoihin ja toimintoihin. Tutkailen tätä asiaa tällä hetkellä myös käytännön näkökulmasta improvisaatioteatterin kautta Impro Helsingin koulutusryhmässä sekä harrasteryhmissä.

Käsikirjoittaminen lomittuu useimpiin toimialueisiini luontevalla tavalla. Vuosien aikana olen käsikirjoittanut lyhytnäytelmiä Kellariteatterilla ja käsikirjoituksia asiakkaiden videotuotantoihin. Tuotimme näyttelijä Miska Kajanuksen kanssa myös sketsivideoviihdettä PUTKI-nimikkeen alla. Tällä hetkellä kehitän draamataitojani hahmo- ja dialogikirjoittamisen kursseilla ja kirjoitan kolmatta musikaaliani.

Liittouduimme näyttelijä Miska Kajanuksen kanssa ja aloitimme oman sketsisarjamme vuonna 2015. Julkaisimme sketsejä tiuhaan tahtiin sarjan omalle sivustolle. Sarjan lähtökohta oli kokeellisen komedian lisäksi saada alusta ja näkyvyyttä omalle tekemiselle. Miskalle näyttelijänä ja itselle videotuottajana ja käsikirjoittajana.

PUTKI-sarjan tuotantoaikana sarjassa ehtivät minun ja Miskan lisäksi vierailla  mm. Iida Niini Kaarina Vartia, Minttu Pietilä ja Pyry Äikää.

Katso sketsejä:

Treffit ilman valoja Karman laki Jari ja Minna - Snapchat

Muita käsikirjoitustöitä

  • OTE-hanke (2014), opettaja-aiheisten sketsivideoiden kirjoittaminen ja tuottaminen asiakkaalle
  • PUTKI (2015), 20 sketsin käsikirjoittaminen, kuvaus ja leikkaus
  • Lemmikki-musikaali (2015), 35-minuuttisen musikaalin käsikirjoittaminen ja sävellys
  • Dialogitaitajat (2016), sketsivideoiden käsikirjoitus ja videotuotanto
  • Studio Tähti (2017), animaatiosarjan kolmen pilottijakson käsikirjoittaminen
  • Mitä tapahtui Gro Janovichille (2023), musikaalin käsikirjoitus

Työnäytteitä