Ruusun varjo – ensimmäinen säveltämäni musikaali

Olin opiskelemassa pop/jazz-pianoa Jyväskylässä vuonna 2005. Ystäväni vinkkasi, että Jyväskylän Yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfis etsi säveltäjää uudelle musikaalille. En ollut ennen tehnyt tilaussävellyksiä, saati sitten sovittanut sinfoniaorkesterille.

Minut valittiin tekemäni demon perusteella ja päädyin lopulta säveltämään yli tunnin musiikkia Antti Viitamäen kirjoittamaan tekstiin. Istuskelin ruokalan kahviossa aamusta iltaan, lukien orkesterisovitusoppaita ja tehden sovituksia musikaalisävellyksiin.

Nautin suunnattomasti sovittamisesta ja sen opiskelusta, mutta siitä huolimatta olin jonkun ajatuspinttymän takia liimautunut silloisiin jazz-piano-opintoihini. Musikaalin kapellimestarin Satu Simolan kannustamana rohkenin kuitenkin lopulta lähteä opiskelemaan säveltämistä ammattimaisesti.

Ruusun Varjo oli itselleni iso käännekohta ja johti tavoittelemaan sitä, mikä itselle tuo sekä työnä että myös harrastuksena eniten iloa. Lisäksi se poiki monia kaveruuksia ja ystävyyksiä, jotka ovat pysyneet elämässä tähän asti.

Kuuntele näytteitä

Lisää työnäytteitä